Republika Srpska zainteresovana za japanske investitore

Republika SrpskaPredstavnici Ministarstva industrije, energije i rudarstva Republike Srpske na sastanku sa japanskim ambasadorom Hide Yamazaki 13. novembra ove godine, izrazili su želju da privuku japanske kompanije koje su spremne da investiraju u energiju. Tom prilikom, Željko Kovačević, ministar industrije, energije i rudarstva ove zemlje istakao je da je zadovoljan time što su mnoge kompanije iz Japana već pronašle odgovarajuće projekte za investiranje, prenosi novinska agencija Srna.

Prema njegovim rečima, kompanija „Toshiba“ angažovala se na poboljšanju električne mreže u banjalučkom regionu, dok Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) finansira proces desumporizacije u termoelektrani „Ugljevik“.

Kompanija „Sankyo“ ima u planu da otvori pogon za proizvodnju čeličnih opruga za automobile koji bi bio pod nadzorom japanskih stručnjaka, izjavio je ministar Kovačević.

Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini rekao je da Republika Srpska ima veliki hidropotencijal, ali je istakao i da je dosadašnja saradnja sa ovom zemljom najbolja preporuka za buduće investiranje njihovih kompanija.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti