REPUBLIKA SRPSKA: Električna energija ne poskupljuje, ali će od januara računi za struju biti veći

Foto-ilustracija: Pixabay

Nijedno zavisno preduzeće iz sistema ERS a nije podnelo zahtev Regulatornoj komisiji za energetiku za promjenom cene električne energije, dakle poskupljenja električne energije neće biti, poručuju iz Elektroprivrede Republike Srpske.

Dodaju kako su oni društveno odgovorna kompanija koja neće dozvoliti još jedan udar na džepove građana Republike Srpske u narednom periodu.

„Prosečna cena električne energije  za domaćinstva po kilovat času u proteklih šest meseci iznosila je 13,1 pfeninga i to je jedna od najjeftinijih cena električne energije kako u regionu, tako i u  Evropi.  Elektroprivreda Republike Srpske i dalje će biti najjeftiniji ponuđač i siguran snabdevač svih svojih kupaca“, kažu oni.

Pojašnjavaju kako se uvećanje cene na računima za električnu energiju od 0,7 odsto ne odnosi se na cenu električne energije.

„Radi se o posebnoj naknadi  koja  ne predstavlja  prihod  Elektroprivrede Republike Srpske niti njenih  zavisnih preduzeća. U skladu sa  direktivama EU,  BiH i RS preuzele su obavezu uvećanja udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora, dakle radi se o namjenskim sredstvima putem kojih se vrši plaćanje u sistemu podsticaja“, saopšteno je iz službe za informisanje ovog preduzeća.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti