Renovirana Klinika za kardiologiju u Kamenici

Foto-ilustracija: Unsplash (Natanael Melchor)

Prvi put od osnivanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, po najvišim standardima za zdravstvene ustanove ovog tipa, urađena je sveobuhvatna rekonstrukcija i adaptacija klinike, koja ima 90 bolesničkih postelja i najsavremeniju laboratoriju.

Prilikom posete Klinici za kardiologiju, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković podsetio je na to da je u prethodne tri godine, samo za ovaj Institut, u medicinsku opremu i infrastrukturne radove uloženo 450 miliona dinara.

Počela je sa radom najsavremenija angio-sala, pušten je u rad objekat centralne sterilizacije, zamenjena je dotrajala medicinska oprema, kupljeni su bolesnički kreveti, kao i potpuno novi aparati za izvođenje najsloženijih procedura.

Sekretar Gojković naglasio je da se, osim ulaganja u opremu i građevinske radove, uporedo radi i na zapošljavanju novih radnika i povećanju plata. U Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u prethodne tri godine zaposleno je novih 105 zdravstvenih radnika. Pokrajinska vlada će, kako je rekao, nastaviti kontinuirano ulaganje u ovu ustanovu, ali i u celokupni zdravstveni sistem u Vojvodini, kako bi pacijenti imali najbolje uslove za lečenje, a zaposleni za rad.

Bolesti srca i dalje su na prvom mestu po smrtnosti u Vojvodini. U Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici godišnje se leči 45 000 pacijenata i uradi se oko 5 000 intervencija u oblasti interventne kardiologije.

Izbor: RT Vojvodine

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti