Regionalno takmičenje „Inovativnim umom do pametne energije“

Foto: zelena-akcija.hr

Udruženje Zelena akcija iz Hrvatske organizuje regionalno takmičenje „Inovativnim umom do pametne energije“.

Takmičenje se organizuje u cilju promocije mladih inovatora u unapređenju njihovih inovacija u područjima korišćenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske efikasnosti.

Na takmičenje se mogu prijaviti mladi inovatori ili ekipe inovatora, učenici osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu (BiH) i Brodsko-posavskoj županiji (HR). Prijavljene inovacije moraju biti u okviru korišćenja obnovljivih izvora energije i povećanja energetske efikasnosti, a inovacije mogu spadati u jedno od sledećih područja: robotika, mehanika, informacione tehnologije, građevinarstvo, a istovremeno, inovacija može biti u obliku proizvoda, procesa, usluge ili materijala.

Dvadeset inovatora čije su prijave osvojile najveći broj bodova će dobiti nagrade i priliku za dalje unapređenje svojih inovacija, kroz praktičan rad na sedmodnevnom kampu mladih inovatora koji će se održati u drugoj polovini juna 2018. godine, na području Brodsko-posavske županije.

Takmičenje se organizuje u sklopu projekta Pametne škole, a svi zainteresovani se mogu prijaviti sa kratkim opisom projekta do 20. decembra 2017. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

izvor: zelena-akcija.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti