Raspisan konkurs za finansiranje projekata upravljača u zaštićenim područjima za 2016. godinu

ekourb

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine AP Vojvodine raspisao je javni konkurs za sufinansiranje/finansiranje projekata upravljača u zaštićenim područjima u toku 2016. godine.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, projektne oblasti koje će biti sufinansirane/finansirane od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine odnose se na zaštitu i unapređenje stanja zaštićenih područja, a posebno biodiverziteta i retkih i ugroženih vrsta biljaka i životinja i njihovih staništa; očuvanje, sanaciju i revitalizaciju osetljivih ekosistema (vlažna staništa, slatine, peščare, stepe, stare šume); promociju zaštićenih područja.

Pravo učešća na konkursu imaju upravljači nacionalnih parkova, specijalnih rezervata prirode, predela izuzetnih odlika, parkova prirode, zaštićenih staništa. Može biti prijavljen po jedan projekat za svako zaštićeno područje, a visina traženih sredstava ne sme biti veća od 700 hiljada dinara. Ukupan iznos planiranih sredstava po ovom konkursu iznosi 6 miliona dinara.

Kriterijumi za dodelu sredstava su dugoročni uticaj i održivost nakon završetka projektne aktivnosti, primena aktivnih mera zaštite u cilju očuvanja i unapređenja biodiverziteta, nacionalni i međunarodni status zaštićenog područja, procena medijskog publiciteta projekta, posebno u lokalnoj sredini, kao i nova kreativna rešenja u oblasti zaštite prirode.

Prijave se mogu dostaviti do 1. septembra 2016. godine, a odluke o dodeli sredstava biće donete u roku od 30 dana od dostavljanja projekta. Rok za realizaciju projekta je 1. decembar 2016. godine, a rok za dostavljanje izveštaja o korišćenju sredstava je 15. decembar 2016. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto: lerindjija.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti