Raspisan četvrti poziv za IPARD sredstva

 

Foto: IPARD

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Nj.E. Sem Fabrici uručili su preključe rešenja o odobravanju projekta poljoprivrednim proizvođačima koji su podneli zahteve na IPARD javni poziv za nabavku nove mehanizacije.

Kako je naveo, na događaju, dodeljeno je oko tri miliona evra sredstava, najveće dve aplikacije su bile na 72 i 77 miliona dinara, a najniži iznos sredstava je milion i 200.000 dinara.

Ministar Branislav Nedimović je tokom svog obraćanja istakao da je raspisan i četvrti poziv koji se odnosi na nabavku i izgradnju fizičke imovine i dodao da je taj novi konkurs 25 miliona evra, koliko su otprilike bila tri prethodna zajedno.

Poljoprivrednici mogu da konkurišu za podsticaje za investicije u fizičku imovinu.

To se odnosi na izgradnju i nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije, osim na nabavku novih traktora.

Opredeljena sredstva po ovom javnom pozivu iznose 3.015.976.278 dinara, odnosno oko 25.000.000 evra, u skladu s Pravilnikom i posebnim propisom koji uređuje raspodelu podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

To je više novca nego što je odobreno u svim prethodnim pozivima zajedno.

Zahtev za odobravanje projekta po ovom javnom pozivu podnosi se od 1. novembra 2018. do 9. januara 2019. godine.

Resorni ministar Branislav Nedimović najavio je nedavno da će u decembru biti raspisan još jedan javni poziv za dodelu IPARD sredstava.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti