Radovi na održavanju kanala u mesnim zajednicama Paraćina

 

Foto: Uprava za investicije i upravljanje imovinom opštine Paraćin
Foto: Uprava za investicije i upravljanje imovinom opštine Paraćin

U mesnim zajednicama Donja i Gornja Mutnica, te u Buljanu i Golubovcu na teritoriji Paraćina, ovog proleća aktuelni su radovi na održavanju i izmuljavanju kanala za prihvat i odvođenje bujičnih voda, kako bi i u budućem vremenu stanovnici ovih mesnih zajednica mirno očekivali veće padavine.

Rekonstrukcijom betonskih kanala i kanalisanjem atmosferskih voda u brdskim selima u prethodnom periodu sprečava se da te vode ugroze domaćinstva, pa je to jedan od najčešćih zahteva stanovnika ovih sela na zborovima o planiranju opštinskog budžeta.

Kanale, ipak, nije dovoljno samo izgraditi već meštani o njima treba na dalje da vode računa kako bi ostali prohodni i ispunjavali svoju funkciju. Ovo se odnosi prvenstveno na bacanje otpada od strane neodgovornih pojedinaca.

Radovi na održavanju kanala i iz tih razloga su neophodni, pa se zbog toga ovog proleća izvode u četiri mesne zajednice na teritoriji opštine Paraćin.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti