Radojičić: Rešićemo problem nagomilanog smeća na priobaljima reka

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da su se sastali svi nadležni kako bi se što hitnije pristupilo rešavanju problema nagomilanog smeća na priobaljima reka.

On je juče, gostujući u „Beogradskoj hronici”, precizirao da su sastanku prisustvovali predstavnici „Zelenila” i „Gradske čistoće”, kao i „Srbijavoda”, te da su se složili oko toga da ovom poslu mora brzo da se pristupi.

– Dogovorili smo se da preciziramo ko će šta da radi i već narednih dana očekujemo prve rezultate. Dok sam na ovoj poziciji ulagaću maksimalni napor da Beograd bude čistiji i uređeniji. U drugom je planu čija je nešto nadležnost jer je važno je da se problemi rešavaju i po tom pitanju svi smo se jutros saglasili, naveo je Radojičić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na problem ambrozije u Beogradu, precizirajući da se uradila analiza i snimanje na četiri stotina hektara. U ovom trenutku, ambrozija je uništena na oko šezdeset hektara.

– Ove godine uloženo je duplo više sredstava nego lane, a praktično se ovom problematikom ozbiljnije bavimo tek od pre dve godine. Nažalost, problem se ne može rešiti u toku jedne godine već moramo imati trogodišnji i četvorogodišnji plan i tek tada možemo „polagati račune” Beograđanima. Ambrozija je izazivač velikih zdravstvenih problema, ali predstavlja i ekonomski problem jer trideset odsto stanovništa nije produktivno u tim mesecima, rekao je Radojičić.

On je posebno naglasio problematiku ambrozije na privatnim posedima, zbog čega mora da se promeni zakonska regulativa i predvide kazne za one koji je ne uništavaju jer je to „pitanje javnog zdravlja”.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti