Radionica projekta TOGETHER u Zagrebu

U organizaciji Grada Zagreba, Gradske kancelarije za energetiku, zaštitu okoline i održivi razvoj, u februaru  u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je Prva radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction).

Na radionici su učestvovali  predstavnici vrtića i osnovnih škola uključenih u projekat. Na samom početku, prisutnima se kratko obratila Melita Borić, pomoćnica načelnika Gradske kancelarije za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj kao i  Marko Kućan, stručni savetnik za upravljanje energijom. Tokom sastanka, predstavnici škola i vrtića imali su prilike vidjeti kratku prezentaciju o projektu slične tematike EURONET50/50max koji je sproveden u 10 osnovnih i 10 srednjih škola. Zatim je usledilo predstavljanje škola i vrtića kao i kratak prikaz njihovih energetskih timova.

U drugom delu radionice predstavljeni su merni aparati koji će biti korišćeni tokom projekata te su učesnici imali priliku i sami da isprobaju rad s navedenim instrumentima. Nakon demonstracije mernih instrumenata, razgovaralo se o sledećim koracima koje je potrebno sprovesti u projektu, pa su definisani rokovi budućih aktivnosti.

Projekt TOGETHER nudi izgradnju transnacionalne platforme, gde partneri različitih nivoa znanja mogu zajedno postojeća znanja proširiti, ojačati svoje sposobnosti, smanjiti njihovu međusobnu nejednakosti, kao i osmisliti implementaciju energetske efikasnosti u javnim zgradama. Sam cilj TOGETHER projekta jeste poboljšanje energetske efikasnosti  javnih zgrada gde se pritom intenzivno uključuju sami korisnici koji direktno utiču na potrošnju energije.

Izvor: eko.zagreb.hr

V.Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti