Pušten u rad bager 800 na PK „Drmno“

aleksandar antic 2

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić 25. novembra 2014. godine pustio je u rad remontovani bager 800 na Površinskom kopu „Drmno“ u Kostolcu. Ovom prilikom gospodin Antić je istakao da je uspostavljena energetska stabilnost zemlje, kao i da je Površinski kop „Drmno“ spreman za maksimalnu proizvodnju uglja. On je dodao i da će blok B termoelektrane Kostolac početi sa radom krajem decembra, dok se u januaru ili februaru 2015. godine očekuje da svi blokovi TENT-a rade punim kapacitetom.

Generalni direktor PD „Kostolac“ gospodin Dragan Jovanović izjavio je da je bager 800 glavni bager za proizvodnju uglja na Površinskom kopu „Drmno“. On je podsetio da je ovaj bager izvučen iz mulja 12. septembra, kao i da je na njemu urađen kompletan remont. Takođe je istakao da bager 800 dnevno može da proizvede oko 30 hiljada tona uglja što je dovoljno da TE „Kostolac“ radi punim kapacitetom kada bude pušten u rad blok B1.

Navedeno je da će do puštanja u rad bloka B termoelektrane „Kostolac“ ugalj biti skladišten na deponijama kao rezerva za zimu.

Sandra Jovićević

foto: naslovi.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti