Predstavljeni projekti realizovani na teritoriji Leskovca u poslednjih 7 godina

Gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, je u Svečanoj sali Grada Leskovca okupljenim medijskim ekipama predstavio realizovane projekte u gradu u periodu od 6. novembra 2012. do 6. novembra 2019. godine.

Foto: Grad Leskovac

Tom prilikom on je naglasio da ponosno stoji pred svojim sugrađanima, s obzirom na to da su njegovi saradnici i on Leskovac pri preuzimanju odgovornosti zatekli u lošem stanju, a da se danas, nakon sedam godina rukovođenja gradom, vidi veliki napredak.

„Prethodnih sedam godina jesmo radili vredno i ne stidimo se naših rezultata. Ponosni smo na njih. Na svaki milimetar naših puteva, svaki kvadratni metar nove fasade na našim školama, svako novootvoreno radno mesto, mladi talenat koji smo nagradili, poljoprivrednika kome smo pomogli, na svako dete koje smo usrećili, manifestaciju kojom slavimo našu kulturu i tradiciju… Ponosni smo na sve projekte, u svim oblastima, jer je većina njih godinama ili decenijama bivala zapostavljena, a mi nismo, niti ćemo ikada zapostaviti bilo koji segment važan za život naših sugrađana“, rekao je gradonačelnik.

„U grad ulažemo jer grad zna da vrati na najbolji mogući način. On je inspiracija nama i mnogima. Zato i strani investitori ulažu u njega, postaje centar industrije kakav je nekada bio, motiviše i domaće investitore, i sa svima nama naš grad polako, ali sigurno raste. Leskovac je danas jedno veliko gradilište, jedna velika nada, za našu sadašnjost, ali još važnije, za budućnost. Za naše mlade i decu, buduća pokolenja. Sve što radimo radimo zbog njih, da im ostavimo stabilne temelje i jake stubove da i oni nastave da grade još stabilnije, prosperitetnije i bolje društvo. Biti na čelu jednog od najvećih gradova u Srbiji je velika čast i priznanje, ali, složićete se i velika odgovornost. Zato moji saradnici i ja koristimo sve raspoložive resurse da od Leskovca napravimo dobro mesto za život i verujem da u tome barem delimično uspevamo“, dodao je gradonačelnik i svoje izlaganje završio nabrajajući projekte čija je realizacija u toku i koji će u skorijoj budućnosti biti realizovani u Leskovcu.

Cvetanović je govorio o OŠ „Josif Kostić“ i gradskom trgu na kojima će radovi započeti iduće nedelje, u vrednosti od 60, odnosno 223 miliona dinara.

„Dobra vest je da je jedna od najvažnijih saobraćajnica za naš kraj, ulica Sime Pogačarevića od Leskovca do Vlasotinca u procesu rekonstrukcije. Radovi u vrednosti od 283,3 miliona dinara uveliko traju i očekivan rok za završetak je septembar 2020. godine“, naglasio je Cvetanović i osvrnuo se i na činjenicu da je 95 odsto radova prve faze u vrednosti od 5 miliona evra, od ukupne sume od 21 miliona evra, na Opštoj bolnici Leskovac završeno i najavio da će marta iduće godine krenuti druga faza radova u vrednosti od 15 miliona evra kada bi trebalo da krene i nabavka opreme u vrednosti od 6 miliona evra. Gradonačelnik je dodao da je će po odobrenju Ministarstva zdravlja krenuti i radovi na zgradama službi za fizikalnu medicinu i pneumoftiziologiju.

Pre obraćanja gradonačelnika okupljenima u Svečanoj sali prikazan je film o ulaganjima u Leskovcu u prethodnih sedam godina.

Izvor: Grad Leskovac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti