Potrebno podići nivo sigurnosti snabdevanja energijom i energentima u regionu

Foto: mre.gov.rs

Ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić, sastao se povodom 15 godina poslovanja u Republici Srbiji, sa generalnim direktorom Helenik – Petroleum grupe, Grigorisom Stergioulisom, direktorom za domaću i internacionalu prodaju, gospodinom Robertom Karahanasom, kao i sa generalnim direktorom Eko Srbija a.d, Vukom Radovićem.

Na sastanku je konstatovano da je Republika Srbija sprovela niz uspešnih mera u borbi protiv sive ekonomije u oblasti prometa derivata nafte, čime je doprinela uspešnom poslovanju naftnih kompanija na tržištu Republike Srbije. Generalni direktor Helenik – Petroleum grupe, Grigoris Stergioulis, zahvalio se Vladi Srbije uz ocenu da u borbi protiv sive ekonomije može da posluži za primer drugima. Izražena je i spremnost da se sa započetim merama nastavi i u budućnosti, kako bi kompanije nastavile da posluju u pouzdanom okruženju i uređenom tržištu.

Ministar Antić je tom prilikom upoznao prisutne sa planovima Republike Srbije u oblasti energetike, kao i sa realizacijom novih infrastrukturnih projekata, što otvara mogućnost za dalјi razvoj poslovanja Helenik – Petroleum grupe, na teritoriji Republike Srbije.

Generalni direktor Helenik – Petroleum grupe, Grigoris Stergioulis, izrazio je nameru te grupe da diverzifikuje svoje poslovanje na sve oblasti energetike, i kazao da Republika Srbija predstavlja značajan potencijal za razvoj tog poslovanja.

Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije i prvi čovek Helenik – Petroleum grupe saglasili su se da, u vezi sa strateškim pitanjima razvoja, region treba usko da sarađuje u kreiranju energetske politike, kako bi se podigao nivo sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, i izrazili spremnost za dalju uspešnu saradnju.

izvor: mre.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti