Potpisan ugovor o izgradnji atarskih puteva za vetroelektrane u Alibunaru

alibunar.org.rs

U ponedeljak 1. februara 2016. godine predstavnici opštine Alibunar potpisali su ugovor sa predstavnicima kompanije „WindVision“ o izgradnji 60 kilometara atarskih puteva.

Projekt menadžer kompanije „WindVision“ gospodin Lazar Lazendić izjavio je da se realizacijom ugovora planira ishodavanje svih potrebnih dozvola, rekonstrukcija i izgradnja putne mreže atarskih puteva ukupne dužine 60 kilometara. Kako je naveo, ovime će se obezbediti transport velikogabaritne opreme i komponenti vetrogeneratora, a lokalna zajednica će dobiti mrežu uređenih i stabilnih puteva.

Predsednik opštine Alibunar gospodin Predrag Belić istakao je da će kompanija „WindVision“ izgraditi dve vetroelektrane u opštini Alibunar, čemu će prethoditi izgradnja atarskih puteva koji će im pomoći pri transportu opreme.

Kompanija „WindVision“ ima u planu izgradnju dva vetroparka u opštini Alibunar. Vetropark „Alibunar 1“ trebalo bi da ima instalisanu snagu od 99MW, dok će vetropark „Alibunar 2“ biti instalisane snage od 75MW.

Sandra Jovićević

foto: alibunar.org.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti