Potpisani ugovori o snabdevanju vodom u Ljubiškom

Foto: mzoip.hr

U Ljubuškom u Hrvatskoj održano je svečano potpisivanje ugovora o isporuci/prihvatanju vode za tri vodovodna sistema presečena državnom granicom, između predstavnika nadležnih jedinica lokalne samouprave i isporučioca vodne usluge iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Naime, u okviru dugogodišnje bilateralne saradnje na osnovu Ugovora o uređenju vodnoprivrednih odnosa između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Bosne i Hercegovine iz 1996. godine, sklopljen je i Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Veća ministara Bosne i Hercegovine o pravima i obavezama korišćenja voda iz javnih sistema presečenih državnom granicom – Ugovor o presečenim sistemima.

Tako su u Ljubuškom potpisana tri ugovora o isporuci i prihvatanju vode, a u okviru saradnje na presečenim sistemima moguće je sufinansiranje izgradnje zajedničkih objekata za sisteme koji su zajednički građeni ili će biti zajednički građeni, te učestvovanje zainteresovanih stranaka u pokrivanju dela troškova investicionog održavanja zajedničkih objekata u odnosu na odobrenu količinu vode koja se može isporučiti.

izvor: mzoip.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti