Pošumljavanje u Kruševcu

2_424x289_7f7ffda8f4599fd50bd598210bc543fe„United Group“ Fondacija i grad Kruševac realizovali su akciju ozelenjavanja u okviru kampanje „Ne prljaj, nemaš izgovor“. Tim povodom,  je za predstavnike ove Fondacije priređen prijem. Primili su ih gradonačelnik Dragi Nestorović i pomoćnik gradonačelnika Olivera Drenovac.

Koordinator „United Group“ Fondacije Zorica Bošnjaković je rekla da je misija Fondacije kontinuiran rad na unapređenju lokalnih zajednica širom Srbije.

„Jedan od naših prioriteta je očuvanje životne sredine i zdravog okruženja, kroz akcije pošumljavanja i ozelenjavanja kao i kroz veliku kampanju „NPNI“ koju realizujemo zajedno sa kompanijama SBB i TTV sa ciljem promene svesti šire javnosti o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo“.

„United Group“ Fondacija darovala je gradu 470 sadnica lišćara, u vrednosti od 369.000 dinara. Sadnja je izvršena u naselju Rasadnik, u delu iza P i B zgrada, pored staze ka Slobodištu i dalje u parku Slobodište (uz stazu). Realizovalo je preduzeće JKP „Kruševac“, a posađene su sadnice crvenog hrasta, jasena, bresta, platana, crvene šljive, ukrasne trešnje i javora.

Izvor: krusevac.rs

V.V.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti