Pokrajinski zavod za zaštitu prirode učestvuje u manifestaciji „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10″

Foto: pzzp.rs

Pokrajinski zavod za zaštitu prirode će se i ove godine priključiti manifestaciji „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10″. Reč je o najvećoj nacionalnoj muzejskoj manifestaciji na teritoriji Srbije kojoj se priklјučilo preko 90 muzeja i srodnih institucija. Programi će se odvijati na više od 110 lokacijaod 11. do 20. maja, a obuhvataju niz izložbi i pratećih aktivnosti u vidu prezentacija, radionica, javnih razgovora, promocija, projekcija i drugih sadržaja.

Kako je saopšteno, posetioci manifestacije će moći da vide stalnu prirodnjačku postavku Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode u kojoj se prikazuje bogatstvo biološke i geološke raznovrsnosti naše zemlјe. Osim toga pripremljena je i izložba fotografija „Stene – skrivene boje i oblici“, ali i radionice „Vodni agent – putevi vode“. Tokom trajanja radionice deca će biti upoznata sa putevima vode u prirodi – kruženje vode u prirodi, u urbanim zajednicama od vodovoda do kanalizacije, u proizvodnji hrane i ostalih lјudskih potreba – od njive do stola, kao i u čovekovom telu – zašto pijemo vodu? Metodologija rada je zasnovana na školskom nastavnom planu i pored razgovora sa decom obuhvata i praktičan rad na izradi plakata, prečistača za vodu, reciklaži papira, pravlјenju eko paste za zube.

U Zavodu će biti predstavljena i „Umetnička dela u oniksu“, a održaće se i radionica „Maketarstva – hobi ili nešto više?“.

izvor: pzzp.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti