Podnet Zahtev za saglasnost na Studiju o proceni uticaja životne sredine za vetropark „Krivača“

DSC08936

Kompanija „Ivicom energy“ iz Žagubice podnela je 13. marta 2015. godine Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje vetroelektrane „Krivača“.

Studiju je izradila Agencija „ECOLogica Urbo“ iz Kragujevca, a cilj Studije je da se u skladu sa odredbama Zakona o uticaju na životnu sredinu procene potencijali i značajni uticaji planiranog projekta na činioce životne sredine, definišu i utvrde mere i uslovi prevencije, sprečavanja, smanjenja i otklanjanja štetnih uticaja i utvrdi režim praćenja uticaja na životnu sredinu, navedeno je u pomenutoj Studiji.

Svi zainteresovani mogu izvršiti uvid u dostavljenu dokumentaciju do početka aprila 2015. godine, a rasprava i prezentacija Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje vetroelektrane „Krivača“ biće održana 17. aprila 2015. godine.

Vetroelektrana „Krivača“ bi trebalo da bude izgrađena krajem sledeće godine na teritoriji opština Golubac i Kučevo, dok se njeno puštanje u rad očekuje 2017. godine. Planirano je postavljanje 32 vetrogeneratora tipa „Vestas“ ukupne snage 103,32MW. Radni vek elektrane procenjen je na 25 godina.

Sandra Jovićević

foto: energetskiportal.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti