Počele tople probe – Stanovi u Beogradu biće topliji

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sazvao je hitnu sednicu Štaba za vanredne situacije, kako bi se usvojila preporuka o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zaštite od niskih temperatura pojedinih struktura stanovništa na teritoriji grada Beograda, s obzirom na veliko zahlađenje koje je nastupilo ovih dana.

Foto: pixabay

Svi članovi Štaba za vanredne situacije, čiji je Radojičić komandant, izjasnili su se da prihvataju preporuku.

„Naloženo je da JКP ‘Beogradske elektrane’ sprovede preporuku Štaba za vanredne situacije i preduzme neophodne mere kako bi započelo grejanje najpre u domovima zdravlja, bolnicama, predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, fakultetima, domovima za stara lica i drugim objektima od posebnog značaja“, istakao je Radojičić.

Po preporuci gradonačelnika, Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” danas je počelo sa tehničkim toplim probama sistema, usled kojih će stanovi biti topli.

„Očekuje se da će se radijatori zagrejati danas oko 15 časova i biće topli sve dok bude potrebe za tim, kako danju tako i tokom noći.

Sve navedene mere sprovodiće se u maju, u danima kada Republički hidrometeorološki zavod prognozira da srednja dnevna temperatura u Beogradu bude 12 stepeni i niža“, rekao je gradonačelnik.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti