Počela rekonstrukcija fabrike vode u Užicu

view_image

U subotu 8. oktobra 2016. godine potpredsednik Vlade Republike Srbije gospođa Zorana Mihajlović postavila je kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju fabrike vode u Užicu.

Gospođa Mihajlović je ovom prilikom izjavila da će posle više od 30 godina Užice dobiti novu fabriku vode zahvaljujući kojoj će 70.000 hiljada žitelja tog grada za godinu dana dobiti kvalitetnu pijaću vodu. Ona je istakla da je za prvu fazu rekonstrukcije i dogradnje Vlada Srbije izdvojila više od 3 miliona evra, dok je za postavljanje filtera u drugoj fazi potrebno još 1,8 miliona evra.

Gradonačelnik Užica gospodin Tihomir Petković rekao je da će Užičani već po završetku prve faze rekonstrukcije fabrike vode najverovatnije moći da koriste vodu sa akumulacije Vrutci, koja zbog pojave algi nije u upotrebi od decembra 2013. godine. On je podsetio da je od tada Vlada Srbije u rešavanje problema vodosnabdevanja Užica pijaćom vodom uložila milion evra za izgradnju alternativnog vodovoda sa Sušičkih vrela, sa koga se Užičani još uvek snabdevaju pijaćom vodom, dok je za izradu projekata rekonstrukcije fabrike vode i sanacije akumulacije Vrutci uložila 300 hiljada evra.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti