Počela izgradnja kanalizacione mreže u Lazarevcu

a685bd707ae309c74a3a09a6501ce85c_5713642126

Menadžer grada Beograda gospodin Goran Vesić i član Gradskog veća gospodin Stevo Tatalović obišli su u četvrtak 13. oktobra 2016. godine početak radova na izgradnji prepumpne stanice na liniji kanalizacione mreže u Mesnoj zajednici „Petka” u opštini Lazarevac.

Gospodin Vesić je ovom prilikom izjavio da su urađeni cevovodi za kanalizaciju i da se sada rade stanice koje će prepumpavati fekalije ka kolektoru koji je urađen prošle godine. On je istakao da ova mesna zajednica ima oko 1.200 domaćinstava, a na ovaj način će svi oni dobiti kanalizaciju i time rešiti jedan od osnovnih infrastrukturnih problema. Podsetio je i da trećina Beograda nema kanalizaciju, a postojećei deo odlazi u Savu i Dunav, što je nedopustivo u 21. veku. Istakao je i da će za deset godina svi građani Beograda imati kanalizacioni i vodovodni priključak, bez obzira na to u kom delu grada žive.

Predesednik opštine Lazarevac gospodin Bojan Sinđelić izrazio je zadovoljstvo zbog početka radova, jer će izgradnjom dve fekalne stanice građani ovog dela Lazarevca rešiti dugogodišnje probleme.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti