Pilot projekat prevoza električnim vozilima u Šibeniku

sibenik hr

U ponedeljak 18. januara 2016. godine u Šibeniku u Hrvatskoj predstavljen je pilot projekat prevoza električnim vozilima u istorijskom jezgru Šibenika.

Gradonačelnik Šibenika gospodin Željko Burić izjavio je da se očekuje da će projekat unaprediti kvalitet života i mogućnost poslovanja u istorijskom jezgru Šibenika. Istakao je i da vozila ne zagađuju životnu sredinu, bešumna su i štede energiju.

Projekat se realizuje u okviru INTERMODAL projekta, a ima za cilj testiranje potreba za prevozom u pešačkoj zoni grada Šibenika. Namenjen je građanima i preduzetnicima, a trajaće do 18. marta 2016. godine. U ovom periodu će usluge dva električna automobila za građane i preduzetnike biti besplatna.

Pilot projekat prevoza električnim vozilima u istorijskom jezgru Šibenika vredan je oko 200 hiljada evra, od čega grad Šibenik učestvuje sa oko 30 hiljada evra, dok ostatak finansira Evropska unija.

Projekat INTERMODAL realizuje se u okviru programa IPA Jadranske prekogranične saradnje. Vrednost projekta iznosi oko 2 miliona evra, a sufinansira ga Evropska komisija. Osim Šibenika, u projektu učestvuje i Splitsko-dalmatinska županija, agencija Dunea, kao i partneri iz Italije i Albanije.

Sandra Jovićević

foto: sibenik.hr

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti