Otvoreni sajmovi Ecofair 2016. i Energetika 2016.

14643186_10154328684282839_1873926379_nPod sloganom „Nova energija“ juče je otvoren 12. Međunarodni sajam Energetike, Energetika 2016  i 13. Međunarodni sajam zaštite životne sredine, EcoFaiR 2016. Sajam je otvoren za posetioce u periodu od 12-14. oktobra 2016. godine, u Hali 1 Beogradskog sajma.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i resornim udruženjima i asocijacijama iz zemlje i regiona.

Na samom otvaranju prisutnima se obratio gospodin Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike naglašavajući da je Srbija snažno opredeljena da unapredi oblast zaštite životne sredine i da su brojni projekti započeti. Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović je pozvala da se svi uključe i učestvuju u pretećem programu koji će biti realizovan tokom sajma i koji pokriva teme od klimatskih promene, do standardizacija u ekologiji. U ime EPS-a gospodin Milorad Grčić je pozdravio prisutne i istakao stabilnost i značaj ovog energetskog sistema za Srbiju i za region.

Centralne teme ovogodišnjeg sajma energetike su: investicioni projekti u energetskom sektoru i sektoru rudarstva, zelene investicije, regionalno povezivanje kroz projekte energetskog sektora, poslovni susreti kompanija čitavog regiona i saradnja po modelu javno-privatno partnerstvo. Poseban akcenat ovogodišnjeg sajma EcoFair stavljen je na reciklažu i komunalnu delatnost.

Imajući u vidu značaj oba sajma, kompanija CEEFOR d.o.o. se odlučila da bude  aktivni učesnik koji će tokom tri dana sajma na svom štandu održati brojne radne sastanke i prezentacije.

www.energetskiportal.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti