Otvorene ponude za javni poziv za realizaciju postrojenja na biomasu i biogas

mre zelenasrbija.rs

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije objavilo je obaveštenje u kome je navedeno da je 15. oktobra 2015. godine u 13 časova obavljeno otvaranje pristiglih prijava u okviru Javnog poziva za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa.

Kako je navedeno, ukupno je pristiglo 11 prijava, ali s obzirom na to da je jedna prijava pristigla neblagovremeno, u dalje razmatranje će se uzeti 10 prijava. Odluku o dodeli sredstava doneće ministar rudarstva i energetike na osnovu predloga Komisije za ocenu projekata.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije raspisalo je 8. maja 2015. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije. Javni poziv se sprovodi u okviru projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji“, a finansira ga Globalni fond za životnu sredinu i UNDP.

Spisak podnosioca možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: zelenasrbija.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti