Završen sedmi Sajam voda

17-11-2015 - Sajam voda pks.rs

U četvrtak 19. novembra 2015. godine u Belexpo centru u Beogradu završen je sedmi po redu Sajam voda.

Državni sekretar Ministartsva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije gospodin Dejan Trifunović prilikom otvaranja izjavio je da će krajem novembra 2015. godine u većini lokalnih samouprava u Republici Srbiji početi javna rasprava o Izmenama i dopunama Zakona o komunalnoj delatnosti. Kako je istakao, cilj izmena ovog zakona je unapređenje zakonskog okvira za poslovanje javnih komunalnih preduzeća za vodosnabdevanje, pre svega kada se radi o investiranju i uticaju investicija iz privatnog sektora, ali i metodama naplate.

Sekretar Udruženja za komunalnu delatnost Privredne komore Srbije gospođa Tatjana Ercegović Petrić navela je da su svi učesnici sajma svesni značaja vode kao resursa i potrebe da se u njega ulaže. Takođe je dodala da je jedan od najvažnijih razloga za uspeh Sajma i Foruma voda taj što se na jednom mestu okupljaju predstavnici naučnih i državnih institucija, javnih komunalnih preduzeća, kao i izlagači opreme.

U okviru Sajma i Foruma voda održana je sednica Odbora za udruženje komunalne delatnosti Privredne komore Srbije i Udruženja vodovoda i kanalizacije Srbije, a razgovaralo se i o prečišćavanju otpadnih voda, finansiranju, izgradnji i upravljanju mrežom kanalizacije, snabdevanju pijaćom vodom.

Organizatori Sajma i Foruma voda su Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo i kompanija Belexpo.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti