Otvoren Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

pastor2 skupstinavojvodine.gov.rs

U utorak 29. septembra 2015. godine u Skupštini AP Vojvodine u Novom Sadu počeo je deveti Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama „Energetski horizont Srbije 2020“.

Predsednik foruma gospodin Tihomir Simić izjavio je na otvaranju da energetska sigurnost Jugoistočne Evrope predstavlja jednu od najbitnijih stvari koja nije moguća bez međusobne saradnje svih zemalja.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine gospodin Ištvan Paštor istakao je značaj konferencije zbog toga što podiže svest ljudi o energetskoj efikasnosti. On je dodao da postoje prepreke na putu ostvarenja energetski bezbednog društva, a neke od njih su nedovoljni institucionalni i administrativni kapaciteti država, siromaštvo i nedovoljno razvijena svest ljudi.

Deveti Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama „Energetski horizont Srbije 2020“ organizuju Institut za evropske poslove iz Diseldorfa i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Skupštine AP Vojvodine. Forum će trajati do 30. septembra 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: skupstinavojvodine.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti