OŠ „Trajko Stamenković” u Leskovcu dobila energetski pasoš

Foto-ilustracija: energetskiportal.rs

Osnovna škola „Trajko Stamenković” u Leskovcu je kompletno energetski sanirana u okviru projekta „Poboljšanje energetske efikasnosti kroz energetsku obnovu objekta”.

Gradonačelnik Leskovca gospodin Goran Cvetanović izjavio je da je vrednost radova iznosila 105 hiljada evra, a u okviru projekta izvršena je energetska sanacija fasade, kompletno je zamenjena stara stolarija u svim učionicama i kabinetima, holovima i hodnicima, zamenjeno je dotrajalo osvetljenje sa savremenim led panelima. Kroz ostvarene uštede u projektu dodatno je energetski saniran tavan postavljanjem nove izolacije, a omogućena je i izrada energetskog pasoša.

Cvetanović je podsetio i da su dosad, novcem iz gradskog budžeta, ukupno šest škola energetski sanirane, a to su Osnovna i Srednja škola u Grdelici, Gimnazija i Ekonomska škola, Osnovna škola „Kosta Stamenković”, zatim Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Leskovcu i „Vuk Karadžić” u Čekminu. Dodao je i da će uskoro početi energetska sanacija i u Osnovnoj školi „Josif Kostić”.

izvor: jugpress.com

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti