Opštinama 100 miliona dinara za povećanje bezbednosti u saobraćaju

Foto-ilustracija: Pixabay (Janusz Walczak)

Pomoć u primeni inovativnih rešenja u oblasti saobraćaja u Srbiji dobilo je 11 gradova i opština. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za to je izdvojilo 100 miliona dinara.

U cilju povećanja bezbednosti građana na viši nivo, podršku u okviru ovog programa dobili su Kikinda, Boljevac, Apatin, Sombor, Vladičin Han, Kraljevo, Blace, Subotica, Vlasotince, Dimitrovgrad i Kula.

Zahvaljujući ovim sredstvima, uz novac koji će uložiti same opštine i gradovi, između ostalog, biće postavljene kamere za prepoznavanje registarskih tablica, table za merenje brzine, instalirana svetlosna signalizacija, sistem za merenje vozila u pokretu i drugo kako bi se osigurala veća bezbednost građana, a pre svega dece, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

Prema rečima ministra Gorana Vesića, njegova ideja je da inicira kreiranje što više projekata koji će koristiti lokalnim samoupravama, znajući koliko im je potrebna pomoć za naizgled male stvari, ali koje su za ljude u tim sredinama veoma značajne.

Vesić je poručio da će se truditi da u budućnosti Srbija ima što više opština koje će se prijavljivati za učešće u ovom projektu, da što više njih oseti boljitak i da budu bolja mesta za život ljudi.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti