Održivo poslovanje kao temelj za rast i dugoročnu perspektivu kompanije

Foto: Nelt Grupa

Izveštaji o održivom poslovanju Nelt Grupe i njenih članica, kompanija Neoplanta i Baby Food Factory (BFF) predstavljeni su u Beogradu, u klubu Privrednik, pod tematskim nazivom #AccelerateSustainability. Ovom predstavljanju izveštaja prisustvovali su predstavnici državnih institucija, poslovnog sveta, nevladinih organizacija, poslovnih udruženja i medija.

Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije, istakla je da su domaće i strane investicije podjednako su važne za rast i razvoj države. 

„Jedan od važnih segmenata domaće privrede i kompanija je održivo poslovanje koje je model i način poslovanja u samoj Evropskoj uniji. Ministartsvo aktivno radi na Planu rasta koji nam omogućava brže uključivanje na tržište Evropske unije, uključivanje u jednistveni platni sistem (SEPA), kao i na ubrzanim carinskim procedurama – Zelenim koridorima, koje će značajno doprineti našoj privredi”, kaže Miščević. 

U svom uvodnom obraćanju, Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe, istakao je važnost ciljeva održivog razvoja i transparentnog izveštavanja. 

„Predstavljanjem petog Izveštaja o održivom poslovanju Nelt Grupe za 2022/23, nastavljamo našu tradiciju izveštavanja po GRI standardu koju smo započeli 2014. godine. Kontinuirano radimo na efikasnijem korišćenju resursa, uvođenju obnovljivih izvora energije, razvoju naših zaposlenih i primeni visokih etičkih standarda u svakodnevnom poslovanju. Naš cilj je učvršćivanje temelja za budući održivi razvoj, stvarajući pritom novu vrednost za naše zaposlene, partnere, društvo i životnu sredinu“, objašnjava Jelić.

Kompanije Neoplanta i Baby Food factory (BFF) su ovom prilikom predstavile prva izdanja sopstvenih izveštaja o održivosti.

Foto: Nelt Grupa

U okviru strategije #Accelerate2025 Nelt Grupa planira nastavak transformacije i digitalizacije poslovanja kroz investicije u inovativne tehnologije. Novi intermodalni terminal u Kruševcu treba da poveća efiksanost i omogući veću dekarbonizaciju u lancu snabdevanja kompanije. Poseban fokus stavljen je na razvoj i edukaciju zaposlenih kao kreatora kulture kompanije i nosilaca svih navedenih procesa.

U okviru #AccelerateSustainability događaja, organizovana je i panel diskusija, moderirana od strane Nade Stamatović, ekspertkinje za održivo poslovanje Nelt Grupe. Panelisti su bili Bojana Mucić, izvršna direktorka za ljudske resurse Nelt Grupe, Aleksandra Jović, izvršna direktorka za strategiju i transformacije Nelt Grupe, Olivera Verac, direktorka proizvodnje i razvoja BFF-a, Aco Tomašević, direktor Neoplante i Vuk Mijanović, menadžer lanca snabdevanja i razvoja logističkih usluga u Neltu. 

Ovo je bila idealna prilika da zaposleni Nelt Grupe objasne koliko i na koji način rade na razvoju svih segmenata kompanije. Posebno su istakli činjenicu da su izgradili nove kotlarnice, postrojenje za prečišćavanje otpanih voda i da je voda koja se ispušta u kanal Dunav-Tisa-Dunav je čistija od one koja se već nalazi u kanalu. Nastavljaju sa investicijama u zelenu energiju, te razmišljaju i o vozilima na električni pogon. Njihov glavni cilj je da klijentima isporučuju kvalitetan gotov proizvod, uz stalnu brigu o životnoj sredini i racionalnoj upotrebi energije i prirodnih resursa.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti