Održana konferencija o Dunavskoj strategiji

skupstinavojvodine.gov.rs

U utorak 20. oktobra 2015. godine u pokrajinskom parlamentu održana je konferencija o Dunavskoj strategiji i implementaciji njenog Akcionog plana u Republici Srbiji.

U okviru konferencije razgovaralo se značaju Dunavske strategije za Republiku Srbiju, pre svega sa aspekta šanse za učešćem u različitim zajedničkim razvojnim projektima između partnera u državama duž dunavskog sliva, a imajući u vidu predstojeću novu etapu programa koji pružaju finansijsku podršku, prvenstveno Dunavski Transnacionalni program. Predstavljen je i izveštaj koordinatora Republike Srbije o implementaciji Akcionog plana Dunavske strategije, najuspešniji projekti lokalnih samouprava u Srbiji, al ii projekti civilnog sektora u direktnoj implementaciji Dunavske strategije. Razgovaralo se i o učešću Republike Srbije na predstojećem četvrtom Godišnjem forumu posvećenom Dunavskoj strategiji koji se održava od 27. do 30. oktobra 2015. godine u Ulmu u Nemačkoj.

Konferenciju o Dunavskoj strategiji i implementaciji Akcionog plana u Republici Srbiji organizovali su Kancelarija za evropske integracije Republike Srbije, Dunavski civilno-socijalni forum, a uz podršku Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Sandra Jovićević

foto: skupstinavojvodine.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti