Održana konferencija o biomasi na Beogradskom sajmu

biomasa

U okviru sajma energetike i ekologije „Ecofair na Beogradskom sajmu održana je konferencija „Korišćenje biomase u energetske svrhe – put ka uspešnijem poslovanju“.

Pomoćnik ministra energetike i rudarstva gospodin Miloš Banjac govorio je o projektu „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji“, a istakao je i da je ovo jedan od najboljih projekata u kojima Ministarstvo rudarstva učestvuje, ali i da je u sklopu tog programa sufinansirana izgradnja šest postrojenja na biomasu.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da je pitanje obnovljivih izvora energije izuzetno važno za Srbiju, i da je Vlada u cilju dostizanja standarda Evropske unije već uskladila dokumente sa EU u svih deset oblasti zaštite životne sredine.

U okviru konferencije promovisan je i portal „Zelena energija“ sa prvom elektronskom platformom za trgovinu biomasom.

Organizatori konferencije bili su Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Ambasada Slovačke u Srbiji i Privredna komora Srbije, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

izvor: pks.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti