Održana ekološka akcija za decu u Kruševcu

Foto: krusevac.rs

U holu Kruševačkog pozorišta održana je radionica za decu u okviru projekta „Uvođenje primarne selekcije čvrstog komunalnog otpada na mestu nastanka“, u organizaciji JKP Kruševac, Gradske uprave Kruševac i nemačke organizacije GIZ, uz prisustvo dece iz OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „Dragomir Marković“.

Kako je cilj projekta smanjenje količine komunalnog otpada za deponovanje i podizanje svesti o razvrstavanju otpada kao bitnog segmenta cirkularne ekonomije i zaštite životne sredine održana je tematska kviz radionica sa decom četvrtog i petog razreda u smislu provere znanja i sticanja novih o značaju životne sredine.

Tom prilikom deci je objašnjen i postupak kompostiranja u domaćinstvima, a nakon radionice deci su deljeni baloni koji su simbolično predstavljali boje tri reciklažna kontejnera, slatkiši i promo materijal u kome je objašnjeno kako vršiti primarnu selekciju kućnog otpada na mestu nastanka i značaj iste.

Takođe, na šetalištu ispred Pozorišta su postavljeni reciklažni kontejneri za sakupljanje plastike, stakla, parira i kartona, gde su građani upoznati, kroz promotivni materijal, o značaju i načinu korišćenja ove vrste kontejnera.

izvor: krusevac.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti