Održan trening posvećen pametnim gradovima

12.04. pametni gradovi (6)

U prostorijama Privredne komore Srbije u ponedeljak 11. aprila 2016. godine održan je trening „Vaša ideja pametnog grada“.

Koordinator projekta „SMACC – Trening za gradove budućnosti“ gospođa Ivana Živanović izjavila je da koncept pametnih gradova objedinjuje ideje i politike usmerene na primenu i uspešno povezivanje tehnoloških inovacija, zelenih tehnologija i IT rešenja, ali i ljudskih resursa sa ciljem unapređenja održivog razvoja gradova i poboljšanja života kvaliteta građana.

Predstavnici Privredne komore Srbije predstavile su učesnicima radionice module identifikovanja faktora za razvoj pametnih gradova, kao i razvoj poslovnog modela Canvas. Predstavnici grada Beograda prezentovali su aktuelne gradske projekte, a predstavnici Saobraćajnog fakulteta u Beogradu govorili su o urbanim sistemskim rešenjima u sektoru saobraćaja.

Cilj treninga bio je prezentacija uspešnih načina kreiranja i razvoja koncepta pametnog grada, ali i razmena iskustava i primera dobre prakse u ovoj oblasti.

Trening je organizovan u okviru projekta „SMACC –Trening za gradove budućnosti“ čiji je cilj širenje koncepta pametnih gradova na različite nivoe društva kako bi se pružila podrška razvoju ove oblasti. Koncept pametnih gradova objedinjuje ideje i politike usmerene na primenu i uspešno povezivanje tehnoloških inovacija, zelenih tehnologija i informatičkih rešenja, ali i ljudskih resursa, a sa ciljem unapređenja održivog razvoja gradova i poboljšanja kvaliteta života građana.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti