Održan stručni skup „Nove tehnologije u energetici”

Foto: beograd.rs

Na Mašinskom fakultetu u Beogradu održan je stručni skup „Nove tehnologije u energetici”.

V. d. sekretara za energetiku gospodin Marko Stojanović izjavio je da saradnja Grada Beograda i univerziteta mora i trebalo bi da bude na još višem nivou. On je istakao i da je glavni cilj manifestacije bio popularizacija tema koje su bitne iz domena energetike.

Vršilac dužnosti sekretara za zaštitu životne sredine gospodin Goran Trivan ističe da će se broj učesnika „Nedelje energije” sigurno povećavati iz godine u godinu. Kako je naveo, jako je važno što je Sekretarijat za energetiku, uz malu pomoć Sekretarijata za zaštitu životne sredine, odlučio da organizuje manifestaciju koja ima izuzetan značaj za zaštitu životne sredine. Ova manifestacija bi trebalo da postane tradicionalna, jer je sigurno da će se broj učesnika iz godine u godinu povećavati, što je jedan od načina da dođemo do većeg broja ljudi i institucija koji su zainteresovani za sve aspekte energije. Trošenje energije ili konzumiranje na neki drugi način je deo svakodnevice i svaku civilizaciju generalno obeleži vrsta energije koju koristi.

Stručnu konferencija „Nove tehnologije u energetici” prati najnovije trendove vezane za energetiku, poput energetske efikasnosti u saobraćaju ili zaštite životne sredine.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti