Održan sastanak ministra energetike i predstavnika kompanije „Continental Wind Partners“

cwp i ministarstvoMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine gospođa Zorana Mihajlović primila je danas predstavnike kompanije „Continental Wind Partners“ u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine, a sastanku je prisustvovao i predsednik kompanije „Continental Wind Partners“ gospodin Mark Krendal (Marc Crendal).

Ovom prilikom gospođa Mihajlović je istakla da je u proceduri novi Zakon o energetici koji će doneti značajne olakšice investitorima, pogotovo u oblasti iskorišenja energije vetra.

Kompanija „Continental Wind Partners“ posluje u Srbiji od 2009. godine kao „Continental Wind Serbia d.o.o.“, a poseduje dve energetske dozvole za vetroparkove „Čibuk 1“ i „Čibuk 2“.

Podsetimo, ove godine u Kovinu će početi izgradnja vetroparka „Čibuk 1“ čija će snaga biti 145MW. Vrednost projekta procenjena je na oko 300 miliona evra. Vetropark „Čibuk 1“ imaće 57 vetrogeneratora pojedinačne snage 2,5MW, a planirano je da bude završen do kraja 2014. godine. Nakon njegovog završetka započeće se sa izgradnjom vetroparka „Čibuk 2“, takođe u Kovinu, čija će snaga biti 129MW. Ovaj vetropark bi trebalo da bude završen do kraja 2016. godine, a njegova vrednost je oko 180 miliona evra.

Foto: merz

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti