Objavljena lista 100 najuspešnijih kompanija „Biznis Top 2013/2014“

bif sveoosiguranju.rs

Časopis „Biznis & Finansije“ objavio je publikaciju „Biznis Top 2013/2014“ sa rang listom 100 najuspešnijih kompanija u Srbiji u tri kategorije: poslovni prihod, ostvareni neto dobitak i kapital.

Na prvom mestu ove liste po poslovnom prihodu i ostvarenom neto dobitku nalazi se kompanija „Naftna industrija Srbije“.

Što se tiče poslovnog prihoda, na trećem mestu nalazi se JP „Elektroprivreda Srbije“ sa preko 152 miliona evra, dok se kompanija „EPS Snabdevanje“ sa prihodom od preko 82 miliona evra nalazi na petom mestu. Šesto mesto zauzelo je Privredno društvo „TENT“ sa prihodom od preko 78 miliona evra, a na osmom mestu nalazi se JP „Srbijagas“ sa više od 65 miliona evra prihoda.

Kada je reč o dobiti, na osmom mestu nalazi se kompanija „Elektrosrbija“ iz Kraljeva sa preko 3,9 miliona evra, dok je na devetom mestu PD „TE-KO Kostolac“ sa prihodom od preko 3,6 miliona evra. PD „TENT“ nalazi se na jedanaestom mestu sa preko 3,4 miliona evra; RB „Kolubara“ na četrnaestom, a „Elektrodistribucija Beograd“ na sedamnaestom mestu.

JP „Elektroprivreda Srbije“ zauzela je drugo mesto kada je reč o kapitalu, kompanija NIS nalazi se na petom mestu, a HE „Đerdap“ iz Kladova na šestom mestu. Privredno društvo „TENT“ na ovoj listi zauzelo je sedmo mesto.

Sandra Jovićević

foto: sveoosiguranju.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti