Objavljena bodovna lista konkursa za mlade poljoprivrednike

Foto-ilustracija: Pixabay

Uprava za agrarna plaćanja je objavila bodovnu listu podnetih prijava na Konkurs za podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2019. godini.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je objavu rang liste, a objavljena bodovna lista sadrži imena 5.572 mlada poljoprivrednika i poljoprivrednica ukupno prijavljenih na konkurs, na kojoj je najviše rangirani onaj sa 84 boda od mogućih 100.

Kako je ministar rekao za srpske medije, 2.500 prijavljenih dobiće sredstva opredeljena konkursom.

Maksimalni iznosi bespovratnih sredstava je 1.500.000 dinara, koji u daljem periodu mora da sa opravda.

On je ocenio da je važno da država prepozna mlade u sredinama koje su devastirane i dodao da se dva puta više novca ulaže u mlade nego prethodnih godina.

U prvih deset na listi su opštine Žitorađa, Blace, Merošina.

Tokom gostovanja na RTS-u, Nedimović je rekao da je država pripremila novi paket pomoći za mlade poljoprivrednike i da se posebno insistira na stočarstvu, povrtarstvu i voćarstvu.  Resorno ministarstvo će za taj projekat tražiti i pomoć od američke razvojne agencije DFC.

Podnosilac prijave na Konkurs ima pravo na prigovor na svoje mesto na ovoj bodovnoj listi, u roku od 15 dana od dana objavljivanja Bodovne liste na zvaničnoj internet stranici Uprave.

Po konačnosti odluka o prigovoru, Uprava objavljuje konačnu Rang listu urednih prijava na Konkurs na zvaničnim internet stranicama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave.

Izvor: Uprava za agrarna plaćanja

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti