Obeleženo 45 godina rada PD TENT

dan pd tent tent.rs

U subotu 7. marta 2015. godine PD „Termoelektrane Nikola Tesla“ obeležilo je Dan preduzeća, odnosno dan kada je pre 45 godina na elektroenergetsku mrežu sinhronizovan prvi blok ovog privrednog društva.

Direktor JP „Elektroprivreda Srbije“ gospodin Aleksandar Obradović izjavio je da je TENT srce sistema EPS-a koje proizvodi najveće količine električne energije. On je istakao da je potrebno zaštititi domaći termoenergetski i rudarski sektor iako Evropska unija nije naklonjena proizvođačima električne energije koji koriste fosilna goriva.

Izvršni direktor za proizvodnju JP „Elektroprivreda Srbije“ gospodin Dragan Jovanović podsetio je da je TENT prevazišao proizvodnju od 20 milijardi kWh električne energije sa blokovima koji su dotakli 8 hiljada radnih časova godišnje.

Izvršni direktor PD TENT gospodin Čeedomir Ponoćko rekao je da će ove godine početi radovi na bloku A-2, rekonstrukciji TE „Morava“ i izgradnji postrojenja za odsumporavanje, dok će narednih godina biti nastavljeni radovi na rekonstrukciji TENT-a.

Sandra Jovićević

foto: tent.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti