Novi Banovci dobili nove zelene površine, biciklističke i pešačke staze

Foto: starapazova.rs

Svetosavska ulica u Novim Banovcima, koja čini žilu kucavicu ovog dela Podunavlja, rekonstruisana je u dužini od 340 metara, u okviru I faze radova na rekonstrukciji centra. Radovi I faze koji su, pored rekonstrukcije saobraćajnice, podrazumevali i uređenje slobodnih površina, parterno uređenje i formiranje novih zelenih površina, izgradnju nedostajućih parking mesta, biciklističke i pešačke staze, novih autobuskih stajališta i niša, zamenu električnih stubova, uređenje slivnika, zamenu azbestnih cevi, popločavanje prilaznih staza behaton pločama, i druge prateće radove, potpuno su promenili izgled ovog dela naselja.

Opština Stara Pazova je za I fazu radova iz svog budžeta izdvojila preko 30 miliona dinara, zahvaljujući čemu su Novi Banovci i po uređenosti potvrdili epitet u svom nazivu, donoseći uslove za znatno kvalitetniji i komforniji život svojih meštana. Potpisivanjem ugovora o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata i izvođenju radova na rekonstrukciji, obezbeđen je neophodan novac i određene obaveze u cilju realizacije, čime su se stekli uslovi da se u najskorijem roku krene sa poslom oko predviđenog uređenja u okviru II faze. Ugovor je u ime opštine Stara Pazova, nedavno u Ministarstvu privrede u Beogradu potpisao Milan Beara, zamenik predsednika opštine Stara Pazova.

Vrednost II faze radova je više od 50,5 miliona dinara sa PDV-om. Opština Stara Pazova je budžetskim sredstvima za ovu namenu obezbedila preko 30 miliona dinara, čime je na sebe preuzela obavezu regulisanja PDV-a za celu investiciju. Ostatak od 20,5 miliona dinara (bez PDV-a) obezbedilo je Ministarstvo privrede kroz projekat: „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture“.

Prema unapred pripremljenom projektu u okviru druge faze biće izvođeni radovi na arhitektonskom uređenju platoa, rekonstrukcija postojećih saobraćajnica, zamena javne rasvete, neophodni radovi na kanalizaciji kao i drugi spoljni radovi na uređenju ovog dela Novih Banovaca, odnosno prostora gde se nalaze neke od najznačajnijih institucija kao što su Dom zdravlja, osnovna škola, Dom kulture i pravoslavni hram „Sv.Vasilija Ostroškog“.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti