Neki od najboljih regionalnih stručnjaka na konferenciji “Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“

Foto: Sfera

Osma međunarodna naučno-stručna konferencija “Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“ okupiće neke od najboljih stručnjaka s područja regiona. Tako će se svim učesnicima obratiti i održati predavanje:

  • van. prof. dr. Salihbegović Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo,
  • prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrović; Studio MITARH,
  • Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić; Studio NONSTOP,
  • Amir Vuk Zec; Studio Zec,
  • Nikola Novaković; Studio Enforma iz Crne Gore,
  • Vedran Pedišić iz Arhitektonskog ureda Sangrad…

Konferencija će se održati 30. i 31. oktobra 2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Učešće je besplatno, a prijaviti se možete putem web stranice: https://fasadnisistemi.sfera.ba/.

Na konferenciji se iznose noviteti, regulative i standardi u oblasti materijala za fasadne sisteme. Konferencija će na jednom mestu okupiti struku i nauku, izlagače i predavače s područja regiona, te ponuditi učesnicima mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja saradnje, te razmenu znanja i iskustva, što je i krajnji cilj organizacije ovakvih manifestacija, ističu iz kompanije Sfera.

Konferenciju je podržalo više od dvadeset kompanija koje aktivno deluju u ovom području, i svakako organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora.

Sponzori i partneri će putem prezentacija i izložbenog dela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu fasadnih sistema i ventilirajućih obloga.

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mališić Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Drugi dan konferencije održaće se panel diskusija o temi konferencije u kojoj aktivno učestvuju svi izlagači, predavači i gosti, a celokupan program pogledajte na linku: https://fasadnisistemi.sfera.ba/program/.

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. iz Mostara u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva.

Izvor: Sfera

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti