Nastavljena gasifikacija u Kantonu Sarajevo

Foto-ilustracija: Pixabay

Na području Mesne zajednice Dobroševići u Bosni i Hercegovini u četvrtak su nastavljeni radovi na gasifikaciji naselja Ahatovići, Dobroševići i Bojnik. Ovo je jedna od najzahtevnijih faza jer je ova trasa gasovoda osmišljena na način da prolazi ispod trase autoputa.

U protekle dve faze izgrađena je distributivna gasna mreža u dužini od oko 2.500 metara, te je postavljena regulaciona stanica. Realizacijom planirane izgradnje u 2017. godini se omogućava snabdevanje prirodnim gasom izgrađene mreže i priključenje velikog broja novih korisnika na ovom području opštine Novi Grad Sarajevo. Dužina ove deonice je oko 700 metara, a po završetku radova na njoj izvršiće se spajanje sa već položenom gasnom mrežom, što će omogućiti da do početka sezone grejanja svi građani mogu podneti zahtev za priključenje svojih objekata na novoizgrađenu gasnu mrežu.

Ovaj deo gasovoda će zapravo biti i deo budućeg prstena koji je u tehničkom smislu značajan za povezivanje Ilijaša i Hadžića, ta je ova mreža samim tim od velikog značaja za gasni sistem Kantona Sarajevo u celini.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti