Najveći izazov čovečanstva – kako smanjiti efekte staklene bašte?

Foto: EIT InnoEnergy

Najveći svetski stručnjaci, među kojima su Erik Stark Maskin, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, Fransoa de Rugi, francuski ministar za ekologiju, Meri Robinson predsednica Irske i bivša specijalna izaslanica UN za klimatske promene, sastaće se od 3. do 4. oktobra u Parizu kako bi pronašli rešenje za najveći izazov sa kojim se trenutno suočava čovečanstvosmanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Reč je o događaju The Business Booster (TBB) koji po sedmi put organizuje InnoEnergy, najveći evropski pokretač inovacija u oblasti održive energije. Očekuje se da ovogodišnji TBB, za koji su prijave u toku, okupi oko 800 učesnika iz više od 40 zemalja. Noseća tema događaja na kome će biti predstavljeno 150 najsavremenijih inovacija je kako promene u oblasti energetske tranzicije približiti ljudima.

TBB je prilika da se startapi, kompanije, investitori i državne institucije iz Srbije prijave za učešće i umreže sa najvažnijim igračima iz ove oblasti.

S obzirom na to da se države sve više usmeravaju na korišćenje održive energije, neophodno je potrošače i njihove potrebe postaviti na prvo mesto kako bi se ta tranzicija uspešno izvršila.

“Business Booster je katalizator za inovacije u energetskom sektoru. Ljudi iz celog sveta dolaze na ovaj događaj kako bi zajednički radili na rešavanju ovog izazova. Iako su tehnološka inovacija i regulacija ključne, takođe su od velike važnosti kreativnost i raznolikost, kao i poštovanje uloge potrošača u prilagođavanju novim okolnostima sa ciljem uspešne energetske tranzicije. Upravo tu ulogu stavljamo u srce našeg ovogodišnjeg događaja”, izjavio je Diego Pavia, izvršni direktor EIT InnoEnergy.

EIT InnoEnergy  je innovacioni pokretač za održivu energiju širom Evrope. Osnovan je 2010. godine i radi uz podršku Evropskog Instituta za Inovacije i Tehnologiju.

Izvor: EIT InnoEnergy

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti