Na „Zelenim otvorenim vratima“ u Paraćinu o klimatskim promenama

Foto: zzps.rs

U okviru Nedelje zaštite i unapređenja životne sredine „Zelena otvorena vrata“ u Paraćinu, Zavod za zaštitu prirode Srbije učestvovao je u tribini „Klimatske promene“, koja je održana 23. maja 2017. godine u Gradskoj galeriji.

Ovim povodom, uvodna izlaganja o klimatskim promenama održali su pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda gospodin Goran Pejanović koji je održao prezentaciju „Klimatske promene u svetu i Srbiji“, kao i predstavnici Zavoda gospodin Rastko Ajtić, govoreći na temu „Uticaj klimatskih promena na biodiverzitet“ i gospodin Srđan Marinčić predstavivši temu „Uticaj klimatskih promena na geodiverizitet“.

Tribina je izazvala veliko interesovanje, budući da su učestvovali brojni predstavnici opštinskih nadležnih institucija, nastavnici i profesori, kao i zainteresovani građani. Nakon uvodnih izlaganja, učesnici tribine postavljali su pitanja vezana za mogućnosti predupređenja određenih posledica klimatskih promena, koliko čovek doprinosi ovoj pojavi, kako se ove promene odražavaju na poljoprivredu i slično.

Nedelja zaštite i unapređenja životne sredine „Zelena otvorena vrata“ u Paraćinu održana je u organizaciji udruženja „Ekos“ iz Paraćina uz logističku podršku Opštine Paraćin i kompanije CRH.

izvor: zzps.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti