Na sastanku Koordinacionog tela za pristupanje EU ocenjeno da je Poglavlje 27 veoma zahtevno

stana bozovic

U četvrtak 23. januara 2015. godine održan je sastanak Saveta Koordinacionog tela za proces pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovala i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović. Ona je ovom prilikom izjavila da je Poglavlje 27 veoma zahtevno jer se sastoji od 10 sektorskih poglavlja, dok je ukupan broj osnovnih propisa Evropske unije 110. Takođe je podsetila da je bilateralni sastanak Pregovaračke grupe za Poglavlje 27 održan u novembru prošle godine, kao i da su zaključci Evropske komisije bili pozitivni.

Na sastanku Saveta Koordinacionog tela za proces pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji bilo je reči i o intenziviranju komunikacionih aktivnosti o pristupanju Evropskoj uniji, planu rada i aktivnostima za 2015. godinu, prioritetima u planiranju i programiranju IPA 2015.

Inače, Koordinaciono telo za proces pristupanja EU bavi se razmatranjem najvažnijih pitanja koja se tiču procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti