Mladi učili kako se prikuplja i troši “ekološki” dinar u Novom Sadu

Foto: Inženjeri zaštite životne sredine

Sa željom da informiše mlade o procesima donošenja odluka i osnaži ih da se uključe u razvoj javnih politika usmerenih na zaštitu životne sredine i održivi razvoj, udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“ organizovalo je 22. novembra, u prostorijama OK kluba Kancelarije za mlade Grada Novog Sada razgovor na temu “Finansiranje zaštite životne sredine u Novom Sadu”.

Učesnici i učesnice dobili su priliku da saznaju koje potrebe ima grad Novi Sad kada je u pitanju unapređenje životne sredine, kako se prikuplja i troši “ekološki” dinar u Novom Sadu, odnosno koliki su i kakvi prihodi i rashodi Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada.

Mladi su se informisali i o Programu korišćenja sredstava ovog fonda, kao i da daju predloge na koji način je moguće uključivanje građana i građanki u njegovo donošenje.

S mladima je razgovarao Msc Igor Jezdimirović, predsednik udruženja „Inženjeri zaštite životne sredine“.

Razgovor “Finansiranje zaštite životne sredine u Novom Sadu” realizovan je u okviru projekta “Mladi u zaštiti životne sredine”, koji je finansijski podržan od strane Grada Novog Sada – Gradske uprave za sport i omladinu, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana Politike za mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu. razgovor na temu “Finansiranje zaštite životne sredine u Novom Sadu”.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti