Mjanmar zainteresovan da srpske kompanije realizuju njihove energetske projekte

Foto: mre.gov.rs

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić sastao se u petak 28. novembra sa delegacijom Republike Mjanmar.

Gospodin Antić je izjavio da je ova zemlja zainteresovana da kompanije iz Srbije grade hidroelektrane, termoelektrane i ostale energetske objekte. On je istakao da vrednost posla samo u prvoj fazi iznosi oko 120 miliona evra. Takođe je dodao da njihova želja da ojačaju saradnju sa Srbijom proizilazi iz toga što su nekada brojne kompanije iz Jugoslavije realizovale veliki broj energetskih projekata u ovoj zemlji.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić istakao je i da srpska kompanija „Invest import“ realizuje projekat izgradnje dalekovoda visokog napona u Mjanmaru čija je dužina preko 240 kilometara. Vrednost ovog posla u prvoj fazi iznosi 95 miliona evra, a vrednost celog ugovora oko 300 miliona evra dodao je gospodin Antić.

Ministar energetike Republike Mjanmar gospodin Khin Maung Soe izjavio je da Srbija i Mjanmar sarađuju preko 60 godina i da je veoma zadovoljan pozivom da poseti Srbiju jer će to unaprediti saradnju ove dve zemlje.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u drugim oblastima privrede, ali i u oblasti obrazovanja jer su predstavnici Republike Mjanmar zainteresovani za školovanje njihovih studenata u Srbiji.

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti