Mišlenov vodič odložio dolazak u Beograd

Foto-ilustracija: Pixabay

Kako prenosi Nova ekonomija, Mišlenov vodič, koji rangira najbolje restorane sveta, saopštio je da će odložiti ovogodišnju selekciju ugostiteljskih objekata u Srbiji zbog pogoršanje pandemije. Pored Beograda, Mišlenov vodič odložio je otvaranje i ostalih novih selekcija u svetu.

U mnogim delovima sveta, gastronomski i turistički sektor se suočavaju sa velikim izazovima zbog pandemije koronavirsa. Pokretanje Mišlenovog vodiča za Beograd, ranije je bilo planirano za 11. decembar.

„Naši timovi su i dalje u bliskom kontaktu sa Turističkom organizacijom Srbije, a naše interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno“, navodi se u saopštenju Mišlenovog vodiča.

Situacija će se redovno pratiti, a kako se dodaje novi zajedniči termin biće zajednički određen.

Mišlenov vodič kaže da je ista situacija i u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su odložena predstavljanja novih selekcija u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji. 

U Evropi su odložena otvaranja za Britaniju i Belgiju, a nedavno je promenjen format francuskih zvezdica. 

Pandemiska kriza je uticala na aktivnosti vodiča u Aziji, pa je nedavno odlučeno da se za 2021. godinu odloži predstavljanje singapurske selekcije.

„Mišlenov vodič će ostati posvećen svojim planovima u Srbiji, uz poštovanje njenih istorijskih vrednosti i profesionalizma, a anonimni i nezavisni ocenjivači vodiča nastavljaju svoj rad u Beogradu, sa ciljem da srpsku kulinarsku scenu uspešno predstave na svetskoj pozornici“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Nova ekonomija

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti