Mihajlović pozvala škole da konkurišu za sredstva za povećanje energetske efikasnosti

Mihajlović pozvala škole da konkurišu za sredstva za povećanje energetske efikasnostiMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine gospođa Zorana Mihajlović posetila je juče gimnaziju u Bečeju u kojoj je povećana energetska efikasnost zahvljujući Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine i opštini Bečej. Tačnije, ovo ministarstvo i opština Bečej uložili su 16,5 miliona dinara u zamenu vrata i prozora u ovoj gimnaziji čime je ostvarena ušteda toplotne energije od oko 20 odsto.
Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine uložilo je 90 odsto potrebnih sredstava, dok je opština Bečej učestvovala sa 10 odsto, podsetio je predsednik opštine Bečej gospodin Vuk Radojević koji se ovom prilikom i zahvalio ministarstvu.

Ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine gospođa Zorana Mihajlović rekla je da je potrebno povećati energetsku efikasnost u brojnim školama širom Srbije, a ovom prilikom je pozvala škole i lokalne samouprave da se prijave na konkurs Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine za dodelu sredstava za povećanje energetske efikasnosti iz Fonda za unapređenje energetske efikasnosti.
Podsetimo, 1. februara ove godine ovo ministarstvo je objavilo prvi Javni poziv za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti radi finansiranja projekata u oblasti efikasnog korišćenja energije u 2014. godini u jedinicama lokalne samouprave, i sada se očekuje odluka o izboru projekata oko 100 lokalnih samouprava koje su već konkurisale.

S.J.
Foto: merz

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti