Manifestacija „Sveti Trifun na Savskom vencu – U slavu knjige i vina“

Druga po redu manifestacija „Sveti Trifun na Savskom vencu – U slavu knjige i vina“ otvorena je sinoć u Kući kralja Petra I, saopšteno je iz ove opštine.

Foto: Grad Beograd

Ovaj događaj drugu godinu zaredom organizuje Turističke organizacije opštine Savski venac i Udruženje Vinski putevi Srbije.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Savski venac Nemanje Berića, koji je otvorio manifestaciju, u okviru ovogodišnjeg dvodnevnog programa, predstaviće se 20 vinara, vinogradara, udruženja vinarija i proizvođača hrane iz Srbije, čije proizvode posetioci imaju priliku da degustiraju.

– Zadovoljstvo mi je što je opština Savski venac deo ovakvog događaja koji doprinosi promociji naše opštine, njenih velikih turističkih potencijala, vinskog turizma i naših turističkih subjekata – vinarija, hotela i restorana.

Zahvaljujem se Udruženju Vinski putevi Srbije što nas je vinskim putevima koji ne poznaju granice uvrstilo u turističku rutu „Vinski put Beograd” krajem 2017. godine, nakon potpisivanja našeg Sporazuma o saradnji, poručio je Berić.

Predsednik Udruženja „Vinski putevi Srbije“ Zoran Rapajić zahvalio je opštini Savski venac što je prepoznala potrebu da se Sv.Trifun kao zaštitnik vinara i vinogradara obeležava i u Beogradu.

S obzirom da je ovogodišnja manifestacija „Sveti Trifun na Savskom vencu – U slavu knjige i vina“ posvećena narodnom stvaralaštvu i običajima, kroz knjigu „Zdravi bili!“ autora Dragiše Simića, publici su predstavljene srpske zdravice i običaji u kojima je vino neizbežna komponenta.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti