Broj 8 – jul 2017

  Fokus tema: eko-mobilnost

  Dragi čitaoci Energetskog portala, s ponosom vam predstavljamo naš novi bilten pod nazivom EKO-MOBILNOST.  U ovom izdanju na 94 strane čekaju na vas: Rambo Amadeus, Saša Cvetojević, Matt McGrath, ambasador Švedske Jan Lundin, IKEA, Idvorsky Electric, Drumska Strela, Solar Impulse, Aqos Technologies, DDOR Novi Sad osiguranje, Debeli biciklisti, Ulice za bicikliste, Samo ne autom, UNDP Serbia i drugi.

  Možete pročitati intervjue sa direktorima vodećih proizvođača automobila: Milanom Lazićem, direktorom VW-a, i Aleksandrom Đurđević, direktorkom Delta Motorsa. Ove kompanije prve su počele sa prodajom električnih automobila u Srbiji i time pokrenule revoluciju na domaćem tržištu. U razgovoru sa Milanom Belinom, direktorom Renaulta, pokušali smo da dobijemo odgovor kada možemo očekivati da se na tržištu pojavi ZOE, najpopularniji model ovog proizvođača.

  Budući da eko-mobilnost ne obuhvata samo električne automobile, već i druga vozila i inovativne vidove ekološkog transporta, predstavljamo vam i E Prime, beogradsku kompaniju koja je izbacila na tržište nova vozila na dva točka – moderne, gradske bicikle na električni pogon. Uzevši u obzir i nedovoljno razvijenu mrežu punjača u Srbiji, spremili smo i priču sa kompanijom MT-Komex koja sarađuje sa ABB-om i Schneider-om na ugradnji punjača.

  Osim inovacija u automobilskom svetu, u ovom biltenu predstavljamo vam i novine u održivom gradskom javnom transportu. Verujem da će vam biti veoma zanimljiv članak o novim autobusima kompanije Volvo koji su se odnedavno našli na ulicama Čačka, kao i o ekološkim inovacijama koje se uvode u Volvo kamionima.

  Ali ni to nije sve! U biltenu EKO-MOBILNOST  svoje mesto su pronašli i  drugi zanimljivi stručni sagovornici i kompanije, kao i aktuelne priče iz zemlje i regiona. Da biste uživali u našem biltenu, kliknite OVDE.