„Lajk za pametnu energiju” i u Trebinju

Foto: lajkzapametnuenergiju.ba

Na Trgu slobode u Trebinju, u sklopu kampanje „Lajk za pametnu energiju” održan je edukativno-zabavni događaj sa ciljem povećanja javne svesti o značaju energetske efikasnosti, očuvanja životne sredine i upotrebi obnovljivih izvora energije.

Profesor Atom, zaštitno lice kampanje je posetioce kroz „Virtual Reality” – VR igru odveo u virtuelni svet u kojem su na potpuno drugačiji način testirali svoje znanje o merama energetske efikasnosti, učili o pametnoj energiji i osvajali super nagrade.

Kampanja „Lajk za pametnu energiju” se realizuje u sklopu projekta „Zeleni ekonomski razvoj”, koji ima za cilj stvoriti povoljne uslove za investicije u projekte energetske efikasnosti, uvesti sistem energetskog menadžmenta u javnim objektima, povećati broj „zelenih radnih mjesta“, te doprineti razvoju tržišta i privrednom rastu i razvoju BiH.

Od 2013. godine, u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj” implementirani su infrastrukturni radovi na ukupno 86 javnih objekata, koji su direktno uticali na poboljšanje uslova rada za preko 60.000 korisnika i zaposlenih. Smanjena potrošnja objekata u proseku je preko 50 odsto, dok je smanjena emisija CO2 preko 7.000 tona. Kreirano je preko 800 zelenih poslova, a ostvarene finansijske uštede u javnim budžetima na godišnjem nivou iznose preko 2.700.000 KM.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti